В Черно море се преобърна кораб, който е превозвал 14600 овци

Автор
Digi24 / ГОРДОН

Когато корабът е излизал от пристанището Мидия, той се е преобърнал. Всички членове на екипажа са били спасени. Един от тях е откаран в болница, за да му се окаже медицинска помощ поради хипотермия (преохлаждане). Притеклите се на помощ са успели да спасят само 33 животни.

Photo: Digi24

В Черно море, край румънския бряг на 25 ноември 2019 година се е преобърнал корабът “Queen Hind” с 14600 овце на борда. Притеклите се на помощ са успели да спасят само 33 животни. За това съобщава телевизионният канал “Digi24”.

Когато корабът е излизал от пристанището Мидия, той се е преобърнал. Всички членове на екипажа са били спасени. Един от тях е откаран в болница, за да му се окаже медицинска помощ поради хипотермия (преохлаждане).

Корабът е плавал под знамето на Палау (островна държава в Тихия океан) и е трябвало да превози овците до Либия.

Загубите се оценяват на 3 милиона леи (691,9 хиляди американски долара). Компетентните органи са започнали разследване на причините на произшествието. Според една от версиите, корабът е бил претоварен.

Източник: Digi24 - https://www.digi24.ro/stiri/video-o-nava-cu-peste-14-000-de-oi-s-a-rast…

ГОРДОН - https://gordonua.com/news/worldnews/v-chernom-more-perevernulos-sudno-t…

Коментар

Restricted HTML

  • Разрешени HTML tag-ове: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.