Черноморската банка за търговия и развитие и SOCAR водят преговори за възможно сътрудничество по нови проекти

Автор
ЛЯМАН ЗЕЙНАЛОВА

Черноморската банка за търговия и развитие и SOCAR водят преговори за възможно сътрудничество по нови проекти

„Ние се намираме на ранен стадий на обсъждане на това, как ЧБТР може да подкрепя новите проекти на SOCAR. За сега не е взето решение. Също така, ние сме готови да разгледаме възможността за подкрепа на проекти в областта на възобновяемите енергийни източници в Азербайджан и увеличаването на дела на възобновяемите енергийни източници в нашия енергиен портфейл за страната“, е казал директорът по енергетиката и инфраструктурата на ЧБТР – Роман Маткивский.

Снимка: Ведомости.ру

Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) и Държавната нефтена компания на Азербайджан – SOCAR водят преговори за възможно сътрудничество по нови проекти.

Това е съобщил директорът по енергетиката и инфраструктурата на ЧБТР – Роман Маткивский.

„Ние се намираме на ранен стадий на обсъждане на това, как ЧБТР може да подкрепя новите проекти на SOCAR. За сега не е взето решение. Също така, ние сме готови да разгледаме възможността за подкрепа на проекти в областта на възобновяемите енергийни източници в Азербайджан и увеличаването на дела на възобновяемите енергийни източници в нашия енергиен портфейл за страната“, е казал той.

Роман Маткивский е отбелязал, че на настоящия етап, банката е заделила на компанията „ЛУКОЙЛ“ 60-65 милиона евро за проекта за разработването на находището „Шах Дениз“ в Азербайджан; 50 милиона долара за SOCAR Trading; 20 милиона евро за SOCAR AQS и 40 милиона долара за SOCAR Turkey.

„Средствата отпуснати на SOCAR AQS и на SOCAR Turkey, са върнати изцяло“, пояснил е Маткивский.

Източник: https://www.trend.az/azerbaijan/3494523.html