Министерството на търговията на Казахстан смята да открие национален виртуален павилион в “AliBaba”

Автор
BLACKSEA-CASPIA

Министерството на търговията на Казахстан смята да открие национален виртуален павилион в “AliBaba”

Омербек Баштай: До края на годината планираме съвместно с “AliBaba” да открием национален виртуален павилион на адрес Kazakhstan.alibaba.com , където ще се намират всички казахстански стоки.

Снимка: МИА „Казинформ“

“QazTrade” е подписал договор с “AliBaba”. До края на годината, Министерството на търговията и интеграцията на Република Казахстан планира съвместно с “AliBaba” да открие национален виртуален павилион, където да могат да бъдат намерени всички казахстански стоки. За това е съобщил в разговор с кореспондента на МИА „Казинформ“, директорът на департамента за развитие на износа на Министерството на търговията и интеграцията на Република Казахстан – Омербек Баштай.

„Буквално през август, “QazTrade” подписа договор с “AliBaba”. До края на годината планираме съвместно с “AliBaba” да открием национален виртуален павилион на адрес Kazakhstan.alibaba.com , където ще се намират всички казахстански стоки. Това е отделна страница. Ще може да се влезе и да се погледне, какво продава Казахстан на електронната платформа. Като цяло, благодарение на тази програма за излизане на електронни търговски площадки, експортният договор възлиза на сума от порядъка на 62,7 милиона американски долара. В тази програма участват най-вече предприятия от малки и средния бизнес“ е заявил Омербек Баштай.

По-рано беше съобщено, че 100 казахстански компании са получили златен акаунт в “AliBaba”.

Източник: https://lenta.inform.kz/ru/mintorgovli-rk-namereno-otkryt-nacional-nyy-…