MEDEF се насочва към организиране на нови бизнес-мисии в Туркменистан и в Казахстан

MEDEF се насочва към организиране на нови бизнес-мисии в Туркменистан и в Казахстан

Автор
НАРГИЗ САДЪКОВА

„Френският частен сектор от самото начало се позиционира като важен играч в икономическата диверсификация, започната в Казахстан преди повече от две десетилетия. Традиционната и новата енергетика, селското стопанство и агробизнесът, транспортът и инфраструктурата, дигитализацията и градските услуги влизат в списъка на отраслите, които представляват интерес за френските компании” е казал Богдан Гаден-Фирчак.

Снимка: MEDEF

Движението на предприятията на Франция (MEDEF) наблюдава развитието на политическата и икономическата ситуация в Казахстан и Туркменистан, за да формулира актуалните задачи за евентуални бизнес-мисии в теци страни, е заявил главния оперативен директор на MEDEF – Богдан Гаден-Фирчак (Bogdan Gadenne-Feertchak).

Той е отбелязал, че Казахстан и Туркменистан имат различни икономически профили и модели на развитие, което предопределя и различния подход в контекста на пазарите на тези страни.

„Френският частен сектор от самото начало се позиционира като важен играч в икономическата диверсификация, започната в Казахстан преди повече от две десетилетия. Традиционната и новата енергетика, селското стопанство и агробизнесът, транспортът и инфраструктурата, дигитализацията и градските услуги влизат в списъка на отраслите, които представляват интерес за френските компании” е казал Гаден-Фирчак.

Богдан Гаден-Фирчак е отбелязъл, че в Туркменистан се наблюдава също така активно движение в контекста на икономическото развитие, във връзка с което MEDEF се старае да изучи по най-добър начин новите възможности за френските компании.

Източник: Ексклузивна публикация на Trend.az - https://www.trend.az/business/economy/3557735.html