МИГРАЦИЯ

Мевлют Чавушоглу: Турция трябва да се върне в Азия, но това не означава, че ние ще обърнем гръб на Запада

Автор
BLACKSEA-CASPIA

Турция трябва да се върне в Азия, то това не означава, че ние ще се обърнем с гръб към Запада. Това е заявил министърът на външните работи на Турция – Мевлют Чавушоглу.

Чавушоглу е подчертал, че освен традиционните заплахи, сега са на лице епидемии, миграция, изменение на климата, кибер заплахи и асиметрични заплахи, многостранната система е отслабнала и не може да реагира на измененията и трансформациите.

България одобри проекта на споразумението за трудова миграция с Туркменистан

Автор
ХУСЕЙН ХАСАНОВ, TREND.AZ

Министерският съвет на България одобри проектите на двустранни споразумения за регулиране на трудовата миграция между правителствата на България и правителствата на Албания и Туркменистан.

Проектите ще станат основа за водене на преговори по въпросите, свързани с регулирането на заетостта на гражданите на тези страни в България се казва в съобщение, което се  позовава на прес-службата на българското правителство.

Националната банка на Украйна: Трудовите мигранти преведоха в Украйна 9,7 милиарда американски долара

Автор
„ГРОМАДСЬКЕ“ / ГОРДОН

За десетте изминали месеца на 2019 година, общата сума на паричните преводи на трудовите мигранти от чужбина в Украйна възлиза на 9,7 милиарда американски долара. Това е заявил на 12 декември 2019 година заместник управителят на НБУ – Дмитрий Сологуб по време на представянето на решението на националната банка на Украйна за дисконтовия процент, съобщава „Громадське“.

Посланник Волфганг Маниг: Германия приветства трудовата миграция от Азербайджан

Автор
Елдар Джанашвили – Trend.az

Маниг е отбелязъл, че с оглед на повишаването на икономическите показатели в Германия е приет нов закон, който ще влезе в сила от 1-ви март 2020 година и ще позволи на квалифицираните работници, а също така на хората, които искат да преминат обучение в Германия да влизат в страната. По този начин има възможност за кръгова миграция на хората.