ШАНХАЙСКА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО

БРИКС в песните на славеите на руската пропаганда

Автор
ТЕОДОР ДЕЧЕВ

Една от любимите ми басни, сътворени от славеи на пропагандата като Маргарита Симонян и главният пропаганден славей – Соловьов е твърдението как в световен мащаб се е надигнало едно страшно движение – БРИКС, обединяващо не само Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка ами и едвам удържана опашката от желаещи, които искат да влязат в него.

Иран ще стане пълноценен член на Шанхайската организация за сътрудничество през юли

Автор
BLACKSEA-CASPIA

Министърът на външните работи на Иран – Хосейн Амир Абдолахиян е заявил, че процесът на приемане на Иран в Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) ще приключи през месец юли.

Той е отбелязал, че Иран ще стане пълноценен член на Шанхайската организация за сътрудничество през юли, когато ще се проведе поредната среща на най-високо равнище на обединението.

Заключителният документ от Ашхабад е разпространен като документ на 75-тата сесия на Генералната Асамблея на ООН и на Съвета за сигурност на ООН

Автор
BLACKSEA-CASPIA

На 12 декември 2020 година в Ашхабад се състоя Международната конференция „Политиката на неутралитет и нейното значение за осигуряването на международния мир, сигурността и устойчивото развитие“ в чест на 25 годишнината на постоянния Неутралитет на Туркменистан. (Думата „Неутралитет“ се изписва с главна буква в документите на Министерството на външните работи на Р. Туркменистан, бел. ред.). В работата на форума участва и Президентът на Туркменистан – Гурбангулъ Бердимухамедов, съобщава МВнР на Туркменистан.

Туркменистан обсъжда перспективите на сътрудничеството с Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС)

Автор
ХУСЕЙН ХАСАНОВ

Генералният секретар на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) Владимир Норов се е срещнал в Пекин с посланника на Туркменистан в Китайската народна република - Парахат Дурдиев, съобщава “Trend.az”, като се позовава на аналитичния сайт „ИнфоШОС”.

Двете страни са обсъдили перспективите на сътрудничеството в областта на иновациите, цифровизацията и електронната търговия.

Subscribe to ШАНХАЙСКА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО