Мария Чашка, заместник командир на батальон от ВСУ, майка на три деца: Войната ще свърши, когато Украйна възстанови границите си от 1991 година. За друго никой не иска и да мисли

Мария Чашка, заместник командир на батальон от ВСУ, майка на три деца: Войната ще свърши, когато Украйна възстанови границите си от 1991 година. За друго никой не иска и да мисли

Автор
АЛЕСЯ БАЦМАН

Мария Чашка, заместник командир на 49-ти отделен стрелкови батальон на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) „Карпатска Сеч“: „Сред всички военни, в цялото наше поделение има абсолютно разбиране за това, че не може даже да става дума за границите по състоянието им от 23 февруари 2022 година. За това никой даже не иска да говори или да мисли. Ние всички еднозначно говорим за това, че победата ще настъпи тогава, когато на първо място възстановим границите от 1991 година. Само така и по никакъв друг начин. Никакви преговори, никакви полупобеди ние не можем даже и да си представим“.

Снимка: Марія Чашка / Facebook

Когато Русия отслабне до такава степен, че империята да изчезне от картата на света, тогава ще настъпи истинската победа, заяви в интервю за главния редактор на изданието „ГОРДОН“ Алеся Бацман, заместник командирът на 49-ти отделен стрелкови батальон на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) „Карпатска Сеч“ – Мария Чашка.

„Сред всички военни, в цялото наше поделение има абсолютно разбиране за това, че не може даже да става дума за границите по състоянието им от 23 февруари 2022 година. За това никой даже не иска да говори или да мисли. Ние всички еднозначно говорим за това, че победата ще настъпи тогава, когато на първо място възстановим границите от 1991 година. Само така и по никакъв друг начин. Никакви преговори, никакви полупобеди ние не можем даже и да си представим“, е подчертала заместник командирката на батальона.

Тя е поставила ударение, на това, че истинската победа ще стане само изчезването на Русия като империя.

„Действително, победата за Украйна ще настъпи само тогава, когато Русия отслабне до такава степен, че започне да изчезва или просто изчезне като империя от картата. Само тогава наистина ще настъпи реалната победа, защото само тогава ще можем да бъдем уверени, че това няма да бъде временно успокоение на нейните амбиции, че това няма да е временно затишие, че след година, две, три, пет, когато те възстановят силите си, няма да започне нова [война]. Затова, действителният ден на победата ще настъпи, когато изчезне Русия“, е казала Чашка.

Източник: https://gordonua.com