Пощенските съобщения между Туркменистан и Канада се възобновяват

Автор
ДЖЕЙЛА АЛИЕВА

Пощенските съобщения между Туркменистан и Канада се възобновяват. Снимка: Canada Post Corporation.

Пощенските съобщения между Канада и Туркменистан са възстановени. Като цяло, в резултат от преговорите с пощенските оператори на съседните държави, от януари 2021 година, „Туркменпоща“ е възстановила наземните и въздушните пощенски превози с 47 страни в света.

Снимка: Canada Post Corporation

Canada Post Corporation (Канадска поща) възобнови международните съобщения с Туркменистан.

Освен с Туркменистан, пощенските съобщения са възстановени също така и с редица други страни.
Напомняме, че по-рано пощенските връзки с Туркменистан възобнови „Поща на Молдова“.

Като цяло, в резултат от преговорите с пощенските оператори на съседните държави, от януари 2021 година, „Туркменпоща“ е възстановила наземните и въздушните пощенски превози с 47 страни в света.

Трябва да се отбележи, че във връзка с превантивните мерки, свързани с коронавирусната пандемия, от 16 юли 2020 година, страната беше преустановила редица от своите международни съобщения. Преди известно време, в Туркменистан стана задължително изискуема справката, че не си заразен с COVID-19 при регистрация за полети с авиокомпаниите.

До момента н Туркменистан не са регистрирани случаи на инфектиране с коронавирус. [Последното може да се отдаде на твърде голямата затвореност на Туркменистан и на ниската мобилност на населението там. Бел. ред.]

До скоро, група експерти на Световната здравна организация (СЗО) работеше в Туркменистан по молба на правителството на страната, за помогне на за готовността за реагиране при поява на COVID-19.

Също така, в Туркменистан е утвърден план на социално-икономическите мероприятия за противодействие на разпространяването на пандемията.

Източник: https://www.trend.az/casia/turkmenistan/3404076.html