В Туркменистан ще се проведе международен форум на нефтогазовия сектор

Автор
Джейла Алиева

В Туркменистан ще се проведе международен форум на нефтогазовия сектор

Международният форум за привличане на инвестиции в нефтената и газовата промишленост на Туркменистан, ще се проведе на 12-13 май 2021 година в Ашхабад. На него ще се обсъждат световните и регионалните тенденции в развитието на горивно – енергийния сектор, осъществяването на регионални проекти в тази област, в това число и строителството на газопровода Туркменистан – Афганистан – Пакистан – Индия (TAPI).

Карта: Foreign Policy News

В Туркменистан ще се проведе международен форум за привличане на инвестиции в нефтогазовия сектор на страната, съобщава информационният портал „Бизнес Туркменистан“.

Форумът ще се проведе на 12-13 май 2021 година в Ашхабад и на него ще се обсъждат световните и регионалните тенденции в развитието на горивно – енергийния сектор, осъществяването на регионални проекти в тази област, в това число и строителството на газопровода Туркменистан – Афганистан – Пакистан – Индия (TAPI).

Отбелязва се, че в хода на мероприятието се планира да се проведат презентации и панелни сесии за обмяна на опит и за информиране на участниците в срещата за състоянието на ключови проекти, осъществявани в нехктогазовия сектор на Туркменистан.

Форумът се провежда с цел да се привлекат инвестиции в нефтогазовия сектор на Туркменистан, за развиване и укрепване на международното партньорство между държавните организации на страната и международните нефтогазови компании.

Планира се в работата на форума да вземат участие ръководителите и представителите на държавните структури на Туркменистан и водещите нефтогазови компании в света, най-големите международни организации и финансови институции.

Организатори на форума са държавните концерни „Türkmengaz“ и „Türkmennebit“, държавната корпорация „Türkmengeologiýa“, а също така министерството на финансите и икономиката на Туркменистан в партньорство със стопанското общество „Türkmen Forum“ и с поддръжката на британската компания „ GaffneyCline“.

Припомняме, че ХХV Международна конференция „Нефт и газ на Туркменистан“, организирана от държавните концерни „Türkmengaz“ и „Türkmennebit“, в партньорство с „Türkmen Forum“ беше проведена в края на месец октомври 2020 години.

Източник: https://www.trend.az/business/energy/3395323.html