Включеният в базата данни „Миротворец“ съпруг на певицата Валерия – Йосиф Пригожин се оплака, че зет му е призован в армията на Руската федерация

Включеният в базата данни „Миротворец“ съпруг на певицата Валерия – Йосиф Пригожин се оплака, че зет му е призован в армията на Руската федерация

Автор
BLACKSEA-CASPIA

„Моят зет, съпругът на дъщеря ми, получи повиквателна. На тях току що им се роди дете“, е казал продуцентът Йосиф Пригожин, съпруг на певицата Валерия.

Фото: prigozhin_iosif / Instagram

Руският продуцент Йосиф Пригожин, съпруг на певицата Валерия, разказа в ефира на програмата „Звездите се събраха“ (оригинално „Звезды сошлись“, бел. ред.) по руския канал НТВ, че мъжът на дъщеря му Даная – Евгений Ткаченко е призован под знамената, за да се бие с Украйна.

За това съобщи на 27 септември 2022 година, изданието “StarHit”. На 16 август 2022 година в семейството на дъщерята на Йосиф Пригожин се роди първороден син и той акцентира на това, коментирайки, че зет му е повикан да воюва. Както са отбелязали от “StarJit”, Йосиф Пригожин се е вълнувал от това.

„Моят зет, съпругът на дъщеря ми, получи повиквателна. На тях току що им се роди дете“, е казал продуцентът.

През 2018 година, Валерия и още 22 артисти от Руската федерация участваха на концерт в Крим, по повод откриването на Кримския мост. Украинските правоохранители започнаха срещу тях наказателно дело през месец март 2021 година.

Валерия фигурира в базата данни на сайта „Миротворец“ заради „антиукраинска пропаганда и открито оправдаване на руската агресия“. Нейният съпруг – Йосиф Пригожин също присъства там и е наречен „политическа проститука“.

След началото на пълномащабната война на Русия срещу Украйна, Пригожин заяви, че е против войната, но не призова президента на РУската федерация – Владимир Путин да спре агресията.

На 21 септември 2022 година, Путин обяви частична мобилизация в Русия, за попълване на войските, нахлули в Украйна.

Министърът на отбраната на Руската федерация – Сергей Шойгу уточни, че повиквателни ще получат около 300 хиляди души. Той твърдеше, че ще бъдат мобилизирани само запасняци (тоест граждани, които са преминали през срочна служба или през военно обучение във военните катедри при вуз-овете), които имат военно-отчетна специалност и боен опит.

На 22 септември 2022 година, „Новая газета. Европа“ написа, че в засекретена точка на указа за мобилизацията може да фигурира съвсем друго число – един милион души.

Източник: https://gordonua.com/bulvar/news/vnesennyy-v-bazu-mirotvorec-prigozhin-pozhalovalsya-chto-ego-zyatya-mobilizovali-v-armiyu-rf-1628235.html