Захарова за дискусиите с Ереван относно регулирането на излъчването на руски телевизионни канали в Армения

Захарова за дискусиите с Ереван относно регулирането на излъчването на руски телевизионни канали в Армения

Автор:
Инглаб Мамедов

„Дори не искам да си помисля, че някой от представителите на сегашния официален Ереван може да последва стъпките на тези, които бяха критикували и дори да отиде по-нататък и да започне да изключва каналите, които са толкова търсени в тяхната страна“, е казала Мария Захарова.

Снимка: Информационна агенция „Тренд“

Москва и Ереван са в контакт по въпроса за регулиране на излъчването на руски телевизионни канали в Армения.

Това е казала днес в сряда, 20 март 2024 година, по време на днешния брифинг ръководителката на пресслужбата на руското външно министерство - Мария Захарова.

„Ние сме във връзка с арменската страна по този въпрос, провеждаме консултации. Размяната на мнения не е приключила. Получихме разработки от Ереван, предадохме нашите съображения и сме в тесен контакт. И двете страни са заинтересувани от урегулирането на всички стоящи на дневен ред въпроси и от разрешаването на възникващите проблеми по взаимно уважителен начин“, е казала тя.

Захарова е припомнила под какви лозунги са дошли на власт официалните власти на Армения.

„Това бяха лозунги за максимална откритост, пълна свобода, прозрачност. Дори не искам да си помисля, че някой от представителите на сегашния официален Ереван може да последва стъпките на тези, които бяха критикували и дори да отиде по-нататък и да започне да изключва каналите, които са толкова търсени в тяхната страна“, добавила е тя.

Трябва да се отбележи, че по-рано премиерът на Армения - Никол Пашинян заяви, че руските телевизионни канали, излъчващи в републиката, „нарушават определени точки от споразумението.“ Ереван проведе консултации с Москва за разрешаване на ситуацията.

Наскоро министърът на високотехнологичната индустрия на Армения - Мхитар Айрапетян заяви, че Армения скоро ще представи на Русия нови предложения за разрешаване на въпроса с излъчването на руски телевизионни канали.

Източник: https://www.trend.az/scaucasus/armenia/3876682.html