Консорциумът TAP AG, който строи Транс-адриатическия газопровод ще окаже финансова помощ на Гърция, Албания и Италия за борба с коронавируса в размер на 1,5 милиона евро

Автор:
TAP PRESS OFFICE

„За консорциума TAP AG, здравето и безопасността на хората са на първо място. Ние поемаме ангажимент да внесем своя принос за подобряване на качеството на живота в страните, през които минава тръбопроводът TAP. С тази цел TAP AG предоставя общо 1,5 милиона евро в подкрепа на борбата на здравните служби на Гърция, Албания и Италия (по 500 хиляди евро на всяка от трите държави) срещу пандемията от COVID-19”, е заявил управляващият директор на TAP AG – Лука Скиепати.

Снимка: AzerNews.az

Консорциумът TAP AG, който изпълнява строителството на Транс-адриатическия тръбопровод (TAP), който осигурява пренасянето на азербайджански газ в Европа е отделил общо 1,5 милиона евро за помощ на Гърция, Албания и Италия в борбата с коронавируса, съобщи на 14 април прес службата на консорциума.

„За консорциума TAP AG, здравето и безопасността на хората са на първо място. Ние поемаме ангажимент да внесем своя принос за подобряване на качеството на живота в страните, през които минава тръбопроводът TAP. С тази цел TAP AG предоставя общо 1,5 милиона евро в подкрепа на борбата на здравните служби на Гърция, Албания и Италия (по 500 хиляди евро на всяка от трите държави) срещу пандемията от COVID-19”, се казва в съобщението.

Управляващият директор на TAP AG – Лука Скиепати, който е цитиран в съобщението е казал, че тази сума ще бъде предназначена за доставяне на специално болнично оборудване, на лични предпазни средства и на лекарства.

Скиепати е отбелязъл, че COVID-19 и неговото въздействие представляват сложно предизвикателство за всички.

„Ние в консорциума внимателно следим развитието на събитията и правим всичко възможно, за да предотвратим по-нататъшното разпространение на вируса, като съблюдаваме предписанията на органите на общественото здравеопазване и прилагаме широк спектър от мерки”, заявел е Лука Скиепати.

По-нататък, Скиепати е посочил, че TAP AG тясно сътрудничи със здравните органи във всички страни, през които преминава тръбопроводът, за да ги подкрепя.

Проектът TAP, който е на стойност 4,5 милиарда евро е част от проекта „Южен газов коридор”.

Източник: https://www.tap-ag.com/news-and-events/2020/04/14/tap-commits-E15-milli…