Либийското правителство на националното съгласие с лидер Файез Саррадж помоли Турция за комплекси за противовъздушна отбрана

Автор
BLACKSEA-CASPIA

По данни на “Al Hadath”, правителството Правителството на националното съгласие в Триполи, водено от Файед Саррадж е поискало турските военно въздушни сили да осигурят въздушно прикритие на сухопътните му сили. „ПНС е поискало Турция да се намеси от въздуха, за да се спре щурмът на Либийската национална армия. Също така е било поискано доставянето на комплекси за противовъздушна отбрана“, отбелязали са източниците на “Al Hadath”.

Снимка: Minval.az

Пребиваващото в Триполи, Правителство на националното съгласие на Либия, начело с Файез Саррадж се е обърнало към Турция с молба да й предостави системи за противовъздушна отбрана. За това е съобщил на 26 декември телевизионният канал “Al Hadath”, който се е позовал на собствени източници.

По данни на “Al Hadath”, правителството в Триполи е поискало също така, турските военно въздушни сили да осигурят въздушно прикритие на сухопътните сили на Правителството на националното съгласие. „ПНС е поискало Турция да се намеси от въздуха, за да се спре щурмът на Либийската национална армия. Също така е било поискано доставянето на комплекси за противовъздушна отбрана“, отбелязали са източниците на “Al Hadath”.

По-рано, агенция “Reuters”, позовавайки се на представител на Правителството н анацоналното съгласие, съобщи че кабинетът на Саррадж се е обърнал към Анкара с молба да му се окаже военна помощ „по въздух, по суша и по вода“.

Източник: https://minval.az/news/123946597