МЮНХЕНСКА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО СИГУРНОСТТА

От Мадридските принципи до Мюнхенските дебати 1

Автор:
Доц. д-р Теодор Дечев
На 15 февруари 2020 година, в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността се проведе среща между президента на Азербайджан и министър-председателя на Армения – Илхам Алиев и Никол Пашинян. Двамата лидери влязоха в стаята, ръкуваха се, след което седнаха един срещу друг и позираха пред фотографите. След това, журналистите напуснаха залата за преговори.

От мюнхенските дебати на Пашинян и Алиев спечелиха само организаторите – Киро Маноян

Автор:
SPUTNIK ARMENIA

Публичната дискусия между министър-председателя на Армения – Никол Пашинян и президента на Азербайджан – Илхам Алиев, проведена в Мюнхен, не е произтекла от интересите на страните в конфликта. Такова мнение е застъпил ръководителят на централния офис „Ай Дат” и ръководител по политическите въпроси на партията Арменска революционна федерация „Дашнакцутюн” (АРФД) – Киро Маноян в разговор с журналисти на 24 февруари 2020 година.

"Формира се ново съдържание": Пашинян нарече Мюнхенската среща с Алиев - "преломна"

Автор:
SPUTNIK ARMENIA

Министър-председателят на Армения – Никол Пашинян смята неотдавнашната си среща в Мюнхен с президента на Азербайджан – Илхам Алиев за „преломна”. Той е заявил това по време на интервю, излъчвано по Обществената телевизия на Армения (H1).

Тофик Зулфугаров: Преговорите са прекъснати, а Минската група е лишена от мандат. Скоро ще настъпи съвсем истински взрив

Автор:
ЯНА МАДАТОВА, MINVAL.AZ

Нашият събеседник е бившият министър на външните работи на Азербайджан – Тофик Зулфугаров.

Лидерите на Азербайджан и на Армения за първи път проведоха дебати. Как оценявате като цяло протеклите дебати и какво може да се очаква от резултатите на мюнхенската конференция?

Лусине Ароян – Далакян: заради Пашинян ние позорно изгубихме дебатите за Карабах

Автор:
ВЕСТНИК КАВКАЗА

Съботната открита среща на лидерите на Азербайджан и на Армения в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността, се превърна в истинско поражение на арменския министър-председател Никол Пашинян – той се позоваваше на митове за древна Армения и на многократно уличавани в грешки и лъжи източници, не подкрепяше думите си с документи и с имащи тежест аргументи, в по-голяма степен изграждаше изказването си върху възражения срещу казаното от азербайджанския президент Илхам Алиев, отколкото върху собствени послания.

Ръководителят на арменската делегация в ПАСЕ – Рубен Рубинян: това е нов поглед. Депутатът за важните моменти в срещата Пашинян – Алиев

Автор:
SPUTNIK ARMENIA

Президентът на Азербайджан – Илхам Алиев и премиер-министърът на Армения – Никол Пашинян за първи път се срещнаха без да са в компанията на съпредседателите на Минската група на ОССЕ и обсъдиха карабахския конфликт не зад закрити врати, а публично, което може да окаже положително влияние върху отношенията между двете страни.

След мюнхенско

Автор:
АННА ХОВНЕР

Тяхната външна политика предизвикваше гордост. От тях се бояха баща и син Алиеви и цялата им нация. Роберт Кочерян и Серж Саргсян се отличаваха с такива изказвания от международните трибуни, че когато ги слушах всеки път изпитвах гордост за това, че съм арменка и че моята страна я представят на такова високо равнище.

А днес съм готова да се проваля в дън земя от срам, защото заради някакъв си уклонист трябва да наведа глава …

"Толкова автоголове във вратата на Армения и на Карабах": за какво Шармазанов разкритикува Пашинян

Автор:
SPUTNIK ARMENIA

Прес-секретарят на Републиканската партия на Армения – Едуард Шармазанов разкритикува изявлението на министър-председателя на Армения – Никол Пашинян, направени по време на дискусията за Нагорни Карабах, проведена в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността, на която взеха участие той и президентът на Азербайджан – Илхам Алиев.

Subscribe to МЮНХЕНСКА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО СИГУРНОСТТА