Обсъдиха на видеоконференция доставките на произведения на текстилната промишленост от Узбекистан на японския пазар

Автор:
BLACKSEA-CASPIA

В хода на видеоконференцията са били обсъдени въпросите за доставка на конкретна текстилна продукция на японския пазар: одеала, кърпи, чаршафи, както и възможните варианти за износ на стоките при използуване на различни транспортни коридори и превозни средства.

Снимки: Посолство на Узбекистан в Япония

В рамките на работата по разширяване на износа на узбекски стоки на японския пазар, са били организирани и проведени преговори с президента на търговската компания “Yagiharu Co. Ltd.” – Масахиро Яги под формата на видеоконференция, съобщава посолството на Узбекистан в Токио.

В хода на преговорите са били обсъдени въпросите за доставка на конкретна текстилна продукция на японския пазар: одеала, кърпи, чаршафи, както и възможните варианти за износ на стоките при използуване на различни транспортни коридори и превозни средства.

Масахиро Яги високо е оценил качеството на произвежданата в Узбекитан текстилна продукция и е съобщил, че на японския пазар има сериозно търсене на изброените по-горе стоки. Той също така е информирал узбекските си партньори за успешната продажба на партида от пробна узбекска продукция в Япония.

Двете страни са постигнали договореност за продължаване на съвместната им работа, в това число чрез видеоконференции в условията на пандемията от коронавируса, като бъдат привлечени компаниите – членки на асоциацията „Узтекстилпром”. Започнала е подготовката на  посещение на Масахиро Яги в Узбекистан през месец септември 2021 година, за провеждане на преговори и за сключване на съответните договори и споразумения.

Източник: http://uzdaily.uz/ru/post/51057