Помощта от Азербайджан за борба с коронавируса, предизвика в Иран позитивен отзвук – посланник Джавад Джахангирзаде

Автор:
ЭЛНУР БАГЪШОВ

„Народите и държавите от двете страни на границата никога не са забравяли един за друг в тежки дни и трагедията на разпространението на коронавируса не прави изключение. Ние видяхме с очите си, духа на братство и солидарност на преговорите между високопоставените официални лица от двете страни. Несъмнено и тези трудни времена ще останат в миналото. Взаимните посещения между граждани от двете страни ще стават по обичайния ред”, е заявил посланник Джавад Джахангирзаде.

Снимка: vesti.az

Фактът, че Азербайджан оказа помощ на Иран в размер на 5 милиона долара за борба с коронавируса, предизвика в страната крайно положителен отзвук. Това е заявил посланникът на Иран в Азербайджан – Джавад Джахангирзаде.

Според него, Азербайджан и Иран имат сухопътна граница с дължина от повече от 750 километра. Напълно естествено е, че всяко събитие оказва влияние на взаимоотношенията между двете страни.

Джахангирзаде е добавил, че такива случаи спомагат за заздравяването на сътрудничеството и сближаването между двете държави.

„Народите и държавите от двете страни на границата никога не са забравяли един за друг в тежки дни и трагедията на разпространението на коронавируса не прави изключение. Ние видяхме с очите си, духа на братство и солидарност на преговорите между високопоставените официални лица от двете страни. Несъмнено и тези трудни времена ще останат в миналото. Взаимните посещения между граждани от двете страни ще стават по обичайния ред”, е заявил Джавад Джахангирзаде.

Първият случай на заразяване с коронавирус е установен в Иран на 19 февруари 2020 години. На 17 април 2020 година в страната са регистрирани 79 494 случая на заразяване с коронавирус, починали са 4 958 души и са се излекували 54064 души.

Източник: https://www.trend.az/azerbaijan/politics/3225782.html