Халаф Халафов: Процесът на демаркацията на границата с Русия може да завърши в рамките на две – три години

Автор
Елдар Джанашвили, Trend.az

„През ноември имаше заседание в Москва и бяха определени новите планове. Може да се каже, че в тази посока, през последните 2-3 години са свършени 30 – 40 на сто от работата“, е казал заместник министър Халаф Халафов.

Снимка: Minval.az

Официалните власти в Баку разчитат, че през срледващите две – три години, ще приключи процесът на демаркация на държавната граница между Азербайджанската република и Руската федерация, е заявил заместник министърът на външните работи на Азербайджан – Халаф Халафов, пред журналисти.

Според думите му, работата с руската страна по демаркацията на границата успешно продължава.

„През ноември имаше заседание в Москва и бяха определени новите планове. Може да се каже, че в тази посока, през последните 2-3 години са свършени 30 – 40 на сто от работата“, е казал Халафов.

Заместник министърът е отбелязал, че в рамките на тези работи има пълно взаимно разбиране между азербайджанската и руската страна.
„Очаква се, че през следващите 2-3 години ще приключи процесът на демаркация на границата с Руската федерация“, е заявил заместник министърът.

Трябва да се отбележи, че последното заседание на съвместната азербайджанско -руска демаркационна комисия се състоя на 27 – 29 ноември в Москва, като на него са били утвърдени плановете за работа през 2020 година.

Източник: https://www.trend.az/azerbaijan/politics/3160865.html