„И двамата са в Украйна“. Андриенко заяви, че дуетът „Зайците“, включени в базата данни на „Миротворец“ са били видяни в Киев

„И двамата са в Украйна“. Андриенко заяви, че дуетът „Зайците“, включени в базата данни на „Миротворец“ са били видяни в Киев

Автор
BLACKSEA-CASPIA

В началото на февруари 2022 година, „Зайците“ се оплакаха по руската телевизия, че ги преследват в Украйна и критикуваха президента Владимир Зеленский.

Снимка: Kontramarka.de / Facebook

Украинският актьор Виктор Андриенко е заявил в интервю за YouTube-канала „Rostyslove Production“ на 19 декември 2022 година, че участниците в хумористичния дует „Зайци“ (оригиналното название е „Кролики“, бел. ред), Владимир Данилец и Владимир Моисеенко са участвали в благотворителен концерт. (https://www.youtube.com/watch?v=7_wjgvTmyck ).

„Те никъде не са заминали – и двамата са в Украйна. Те са тук, аз това Ви го казвам сто процентово, защото знам. Освен това, струва ми се, че жена ми ги е видяла… Някъде си е имало някаква благотворителна вечеринка, събирали са средства и са ги видели двамата. Знам, че са тук. Никъде не са заминали. Данилец е сто процента тук, аз знам“, заявил е Андриенко.

Актьорът не е уточнил, за какъв точно благотворителен концерт става дума и за какво са се събирали пари. Той е разказал, че мелоприятието е било в Киев, на „на Облонска или на Троещина“.

Андриенко е отказал да дава оценка на позицията на Данилец и на Мойсеенко.

„Ако не знам нещо, не искам да говоря и да обсъждам сплетни“, е казал той.

В началото на февруари 2022 година, „Зайците“ се оплакаха по руската телевизия, че ги преследват в Украйна и критикуваха президента Владимир Зеленский. (https://gordonua.com/bulvar/news/kroliki-danilec-i-moiseenko-na-rossiyskom-televidenii-pozhalovalis-na-travlyu-v-ukraine-i-raskritikovali-zelenskogo-1593636.html ).

Данилец (https://myrotvorets.center/criminal/danilec-vladimir-vitalevich/ ) и Мойсеенко (https://myrotvorets.center/criminal/moiseenko-vladimir-aleksandrovich/ ) са включени в базата данни на сайта „Миротворец“ заради „съзнателно участие в информационно-пропагандистка провокация“ от страна на агресора – Русия.

През 2019 година, двамата артисти заявиха в ефира на руския телевизионен канал „Россия 1“, че мечтаят за спиране на войната и за дружба между народите на Украйна и Руската федерациая. (https://gordonua.com/news/worldnews/na-telekanale-rossija-1-pokazali-programmu-nado-pogovorit-v-podgotovke-kotoroj-dolzhen-byl-uchastvovat-newsone-iz-ukrainy-v-efir-vkljuchalis-falesa-i-kroliki-1111256.html ).

Източник: https://gordonua.com/bulvar/news/oni-oba-v-ukraine-andrienko-zayavil-chto-krolikov-vnesennyh-v-bazu-mirotvorca-videli-v-kieve-1641757.html