Компанията SOCAR опроверга информацията, че ще купува завод за битум в Армения

Автор
ЛЯМАН ЗЕЙНАЛОВА

Компанията SOCAR опроверга информацията, че ще купува завод за битум в Армения

Ибрахим Ахмедов, заместник-началникът на департамента за организация на мероприятията и връзките с обществеността в SOCAR: „SOCAR” – това е глобалният бранд на Азербайджан, най-големият чуждестранен инвеститор в Турция, най-големият данъкоплатец в държави като Азербайджан и Грузия, компания която работи в Европа и е водеща сила в големи международни проекти, като „Южният газов коридор”. На нас не ни трябва битумен цех в нито една провинция [на Армения]. Ние изобщо нямаме интереси в Армения”.

Снимка: Interfax.AZ

Държавната нефтена компания на Азербайджан (SOCAR) опроверга информацията, че ще купува завод за битум в Армения.

Арменските средства за масова информация разпространиха информация за това, че с посредничеството на Грузия, SOCAR води преговори за купуването на арменско-руски завод за битум в Армения.

Според думите на заместник-началникът на департамента за организация на мероприятията и връзките с обществеността в SOCAR – Ибрахим Ахмедов, подобни абсурдни твърдения са несъвместими с мащабите на SOCAR.

„SOCAR” – това е глобалният бранд на Азербайджан, най-големият чуждестранен инвеститор в Турция, най-големият данъкоплатец в държави като Азербайджан и Грузия, компания която работи в Европа и е водеща сила в големи международни проекти, като „Южният газов коридор”. На нас не ни трябва битумен цех в нито една провинция [на Армения]. Ние изобщо нямаме интереси в Армения”, е казал Ахмедов.

Източник: https://www.trend.az/business/energy/3544524.html