Списание “International Finance” присъди на “Petkim” наградата „Най-добро управление на инвестициите в бизнеса”

Автор
ФИДАН БАБАЕВА

Списание “International Finance” присъди на “Petkim” наградата „Най-добро управление на инвестициите в бизнеса”

Елчин Ибадов: По време на глобалната пандемия, „Petkim” – единственият интегриран нефтохимически комплекс в Турция, успя да задоволи търсенето на нефтохимически суровини с високо качество и без прекъсвания. Освен осъществените от нас проекти по повишаване на производителността на труда и цифровизацията, компанията “Petkim” постигна много успешни финансови резултати, благодарение на правилното управление на финансовите инструменти с отчитане на курсовите и процентовите рискове, на оптимизацията на оперативните разходи и на ефективното управление на оборотния капитал.

Снимка: SOCAR Türkiye

Списание “International Finance” присъди на компанията “Petkim” наградата за „Най-добро управление на инвестициите в бизнеса”, съобщават от азербайджанската държавна нефтена компания SOCAR.

Според информацията, компанията „SOCAT Turkey”, която менажира “Petkim” е получила две международни награди.

„В рамките на Международната финансова награда на списание “International Finance”, компанията “Petkim” е получила наградата „Най-добро управление на инвестициите в бизнеса”, а финансовият директор на департамента по природния газ в “SOCAR Turkey” е била удостоена с наградата „Най-добър финансов директор - жена”, е отбелязано в информацията.

Елчин Ибадов, вицепрезидент по финансовите въпроси на Департмента по нефтопреработване и нефтохимия на SOCAR и главен финаносов директор на “Petkim” е подчертал, че се гордее с получаването на две награди от списание “International Finance”, което има отлична репутация на международната сцена.

„По време на глобалната пандемия, „Petkim” – единственият интегриран нефтохимически комплекс в Турция, успя да задоволи търсенето на нефтохимически суровини с високо качество и без прекъсвания.

Освен осъществените от нас проекти по повишаване на производителността на труда и цифровизацията, компанията “Petkim” постигна много успешни финансови резултати, благодарение на правилното управление на финансовите инструменти с отчитане на курсовите и процентовите рискове, на оптимизацията на оперативните разходи и на ефективното управление на оборотния капитал.

Ние много се гордеем с това че компанията “Petkim”, която увеличи през 2020 година своята оперативна печалба с 21 процента в годишно изражение, стигайки до 1,9 милиарда турски лири, получи награда за най-добро управление на оборотния си капитал”, подчертал е Ибадов.

Източник: https://www.trend.az/business/energy/3416338.html