Съветник на президента на САЩ обсъди с израелския си колега сътрудничеството на Русия с Иран

Съветник на президента на САЩ обсъди с израелския си колега сътрудничеството на Русия с Иран

Автор:
BLACKSEA-CASPIA

Първа снимка: Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан се среща с израелския си колега Цахи Ханегби в Йерусалим на 19 януари 2023 г.

Втора снимка, отляво надясно: министърът по стратегическите въпроси Рон Дермер, държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен и председателят на Съвета за национална сигурност Цахи Ханегби в Държавния департамент във Вашингтон на 7 март 2023 г.

Снимки: The White House; Antony Blinken / Twitter

Руско-иранското военно сътрудничество и помощта за Украйна бяха обсъдени на среща във Вашингтон между съветника на Президента на САЩ по националната сигурност - Джейк Съливан, израелския му колега Цахи Ханегби и израелския министър на стратегическото планиране Рон Дермер, съобщава Белият дом.

Съливан е изразил загриженост относно задълбочаването на военните отношения между Русия и Иран и също така е подчертал важността на подкрепата на Украйна.

Страните също така са обсъдили засилването на координацията на САЩ с Израел, за да попречат на Иран да се сдобие с ядрени оръжия и да противодействат на заплахите идващи от Техеран и неговите съюзници.

Белият дом е подчертал, че Съливан е потвърдил ангажимента на администрацията на САЩ за по-нататъшно укрепване на сигурността и икономическата интеграция на Израел в целия Близък изток.

Източник: https://www.trend.az/world/usa/3756525.html