В руската Държавна Дума предлагат съветският флаг да стане държавно знаме на Русия – като „символ на възраждащата се супердържава“

Автор
BLACKSEA-CASPIA

В руската Държавна Дума предлагат съветският флаг да стане държавно знаме на Русия – като „символ на възраждащата се супердържава“

„Депутатът“ Михаил Шеремет е отбелязал, че се гордее с руския трикольор на смята, че сега на Русия е нужно съветското знаме – като „символ на възраждащата се супердържава“.

Снимка: Новости Севастополя

Така нареченият депутат в Държавната Дума от анексирания от Русия Крим – Михаил Шеремет е предложил съветският флаг да стане новото държавно знаме на Русия. За това съобщи на 18 май 2022 година руската агенция „РИА Новости“.

Шеремет е заявил, че Западът се бои от съветското знаме, тъй като „червеното знаме на победата му напомня за велимчието на нашия народ и на нашата велика победа“.

Депутатът с неясен мандат е повторил също така пропагандните изявления на президента на Русия Владимир Путин за това, че под това знаме днес Руската армия „протовостои на неонацистите, възродили се в Украйна“ и че под него някога са се „сражавали дедите ни във Великата Отечествена война“.

„Депутатът“ е заявил, че се гордее с руския трикольор на смята, че сега на Русия е нужно съветското знаме – като „символ на възраждащата се супердържава“.

Днес тече 84-ият ден на пълномащабната война на Русия срещу Украйна.

Първоначално, според данните на Службата за безопасност на Украйна (СБУ), Владимир Путин е разчитал да завладее Украйна за няколко дни. Един от пленниците, чиито показания е публикувала СБУ е разказал, че на руските военнослужещи са им раздали провизии за три денонощия.

След началото на нахлуването, международните компании започнаха масово да напускат държавата – агресор. Съгласно изчисленията на Института на висшите мениджъри към Йейлския университет, Руската федерация вече е напусната от повече от 1000 компании. Западните страни въведоха санкции срещу Русия, в това число и персонални санкции срещу Владимир Путин.

От средата на април насам, окупаторите съсредоточиха силите си в източната част на Украйна. „Руските войски започнаха битка за Донбас, за която се готвеха отдавна“, заяви президентът на Украйна – Владимир Зеленский. Той подчерта, че украинците ще се защитават и е „въпрос само на време, кога цялата територия на страната ще бъде освободена“.

Според данните за положението на 18 май 2022 година, загубите сред личния състав на армията на Руската федерация срещу Украйна са достигнали 28300 души. Само за това денонощие са били убити 400 окупатори.

Източник: https://ria.ru/20220518/flag-1789151676.html?fbclid=IwAR1OrPooiURCD5qXM…

Използвани са снимки  от „Новости Севастополя”, РИА „Новости” и EPA.