Пристанище Батуми не се продава, то вече е дадено под аренда, съобщава Министерството на икономиката и устойчивото развитие на Грузия

Автор:
BLACKSEA-CASPIA

„Разпространената от арменските средства за масова информация не отговаря на действителността. Пристанище Батуми е дадено под аренда за 49 години с право на управление на компанията „Батумски нефтен терминал“, заявяват от Министерството на икономиката и устойчивото развитие на Грузия.

Снимка: © Бесик Пипия, РИА – Новости

Министерството на икономиката и устойчивото развитие на Грузия опроверга разпространената от арменските средства за масова информация твърдение за възможната продажба на Пристанище Батуми. Това съобщана “Trend.az”, позовавайки се на „Грузия Online“.

„Разпространената от арменските средства за масова информация не отговаря на действителността. Пристанище Батуми е дадено под аренда за 49 години с право на управление на компанията „Батумски нефтен терминал“, заявяват от министерството.

Напомняме, че по-рано арменският вестник „Жаманак“ („Време)“ писа за заинтересуваността на Армения да купи морското пристанище в Батуми, което е било обявено за продажба за 600 милиона американски долара от грузинските власти.

„Различни кръгове в Армения се опитват да организират набиране на средства за купуването на пристанището, като по този начин би се осигурило безпрепятственото доставяне на товари и стоки в страната“, писа вестник „Жаманак“.

Источник:

„Грузия Online” - https://www.apsny.ge/2019/eco/1576736461.php 

“Trend.az” - https://www.trend.az/scaucasus/georgia/3166130.html