ШАХ ДЕНИЗ 2

Компанията ICGB: Всички основни дейности по изграждане на газовата връзка с Гърция са приключени

Автор:
BLACKSEA-CASPIA

Компанията ICGB, която развива проекта за междусистемна газова връзка между Гърция и България, внесе в деловодството на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, актуализирано предложение за въвеждане на етапност на изпълнение на оставащите дейности до старт на търговската експлоатация на съоръжението.

Основните дейности по строителство на интерконектора Гърция – България (IGB) се изпълняват с добри темпове, като над 90 км от целия маршрут вече са напълно готови

Автор:
BLACKSEA-CASPIA

Изграждането на интерконектора Гърция – България продължава с добри темпове, като всички основни дейности по изпълнение на проекта напредват значително от началото на годината въпреки усложнената обстановка, предизвикана от глобалното разпространение на COVID-19.

Илхам Алиев разказа, кога ще започне добива на природен газ от находището "Абшерон"

Автор:
BLACKSEA-CASPIA

Добиването на първите количества природен газ от находището „Абшерон” в азербайджанския сектор на Каспийско море ще започне през 2021 година, е заявил президентът на Азербайджан – Илхам Алиев.

Хърватия огласи очакваните количества азербайджански газ, които да получи по IAP

Автор:
ЛЯМАН ЗЕЙНАЛОВА

Хърватия очаква да получава около 2,5 милиарда кубически метра природен газ за година по Йонийско-адриатическия тръбопровод (IAP), който трябва да доставя азербайджански газ в Европа. Това са заявили пред репортер на “Trend.az” в министерството на околната среда и енергетиката на Хърватия.

Хърватското министерство на околната среда и енергетиката: TAP и IAP могат да осигурят сигурност на газовите доставки за Хърватско

Автор:
ЛЯМАН ЗЕЙНАЛОВА, TREND.AZ

Транс-Адриатическият газопровод (TAP) и Йонийско-адриатически тръбопровод (IAP) са стратегически проекти, които могат да осигурят диверсификацията на маршрутите за транспортиране и сигурността на газовите доставки за Хърватско, съобщава информационната агенция „Trend.az“, позовавайки се на проекта на стратегията за енергийно развитие на Хърватия до 2030, публикувана от Министерството на околната среда и енергетиката на страната.

Българският парламент ратифицира кредитното споразумение за интерконектора с Гърция IGB

Автор:
ЛЯМАН ЗЕЙНАЛОВА

Българският парламент ратифицира кредитното споразумение, подписано през месец октомври тази година (2019 г.) между Европейската инвестиционна банка (EIB) и Български енергиен холдинг ЕАД (БЕХ ЕАД) за финансиране на проекта на строителството на интерконектора Гърция – България (IGB), съобщава “Trend.az”, позовавайки се на сайта  „Radio Bulgaria” на Българското национално радио (БНР).

Завършен е гръцкият участък на Транс-адриатическия газопровод – TAP

Автор:
Ляман Зейналова, Trend.az

Завършено е строителството на гръцкия участък на Трансадриатическия газопровод (TAP), съобщава новинарската агенция “Trend”, позовавайки се на гръцките средства за масова информация.

Според съобщенията за медиите, TAP ще започне да работи в изпитателен режим още през месец декември 2019 година.

Subscribe to ШАХ ДЕНИЗ 2