Никол Пашинян: Армения държи на нормализирането на отношенията с Азербайджан

Никол Пашинян: Армения държи на нормализирането на отношенията с Азербайджан

Автор:
Марияна Ахмедова

 „Ангажираме се с нормализиране на отношенията с Азербайджан въз основа на взаимното признаване на териториалната цялост в рамките на Декларацията от Алмати от 1991 г. Ние също така сме напълно ангажирани с делимитирането на границите и деблокирането на транзитните пътища“, е казал арменският премиер Никол Пашинян.

Снимка: Европейска комисия

Армения се ангажира с нормализиране на отношенията с Азербайджан.

Това заяви арменският премиер Никол Пашинян на пресконференция в навечерието на съвместната среща ЕС-САЩ-Армения, която ще се проведе днес в Брюксел.

„Ангажираме се с нормализиране на отношенията с Азербайджан въз основа на взаимното признаване на териториалната цялост в рамките на Декларацията от Алмати от 1991 г. Ние също така сме напълно ангажирани с делимитирането на границите и деблокирането на транзитните пътища“, е казал той.

По-рано, говорителят на Държавния департамент на САЩ - Матю Милър каза по време на брифинг, че държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ще участва в тристранната среща САЩ-ЕС-Армения в Брюксел заедно с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и арменския премиер Никол Пашинян, за да обсъдят подкрепа от САЩ и ЕС за икономическа устойчивост на Армения.

Той добави, че целта на срещата в Брюксел е да се фокусира върху икономическата устойчивост на Армения.

Източник: https://www.trend.az/azerbaijan/politics/3882176.html