Пропагандистът Соловьов призова страните от НАТО да бъдат бомбардирани от африканска територия

Пропагандистът Соловьов призова страните от НАТО да бъдат бомбардирани от африканска територия

Автор
ОЛГА БЕРЕЗЮК

Соловьов призова бойците на ЧВК „Вагнер“ да нанесат удар по Европа заради предоставянето на танкове на Украйна.

Скрийншот: СОЛОВЬЁВ / Telegram

Руският пропагандист Владимир Соловьов призова да се нанасят удари по Франция, Полша и Великобритания от територията на Африка заради доставките на танкове на Украйна. Това той е казал в ефир по „Соловьов LIVE“, като фрагмент от изявлението му е публикуван в неговия Telegram канал.
(https://t.me/SolovievLive/150855 ).

„Британия взе решение [за доставка на танкове], затова всяка военна цел на територията на Франция, Полша и Британия – трябва официално да обявим това – представлява за нас легитимна цел, за нанасяне на удари“, е заявил Соловьов.

„Ако знаем, че в град N има танкове, готови за изпращане срещу Русия, или ако знаем, че в град N-1 се намира нещо, готово за изпращане на война с Русия, то там не трябва да остане никаква техника в резултат от нанасянето на ударите. Ако е необходимо, неядрен удар, а ако потрябва, то и тактически ядрен. Или ще чакаме, кога ще се появят стотици, хиляди танкове на наша територия? Защо? Да треснат на влизане и това е“.

Както се вижда от приведения цитат, Соловьов е отбелязал, че по въпросните „легитимни“ цели може да се използват както неядрени удари, така и тактически ядрени заряди.

„Е, хубаво, ние се стесняваме да направим това, но „вагнеровците“ си имат своя техника. Ами предайте им техника, нека нанесат удар от територията на Африка. Нещо да излети от африканска територия, да речем от Либия и да нанесе удар по Франция. Или от кораб без опознавателни знаци, принадлежащ на частна структура, да се нанесат удари с морски дронове по територията на Британия“, е казал пропагандистът.

От началото на месец януари, вече няколко европейски страни обявиха за готовността си да предадат на Украйна танкове и друга бронирана техника. По-специално, на 4-ти януари 2023 година, от Офиса на Президента потвърдиха, че Франция ще предаде на Украйна колесни такове и бойни машини на пехотата.

На същия ден, президентът на САЩ – Джо Байдън съобщи, че САЩ обсъждат доставянето на бойни машини на пехотата “M2 Bradley” за Украйна. Официалните планове за тяхната доставка бяха потвърдени на 6-ти януари.

На 11-ти януари 2023, след като стана известно решението на Полша да предаде първата рота танкове “Leopard”, правителството на Великобритания потвърди своите намерения да предостави на Украйна танкове. Предполага се, че това ще бъдат бойни танкове на сухопътните сили на Великобритания “Challenger 2”.

Освен това, през последните месеци активно се водят дискусии по повод предоставянето на Украйна ан танкове “Leopard” от страна на Германия. Канцлерът на страната Олаф Шолц, първоначално отказваше да направи такава стъпка, но на 9-ти януари заяви, че Германия ще достави на Украйна тежки танкове, ако това направят „приятелите и съюзниците“.

Източник: https://gordonua.com