Срещата на външните министри на Руската федерация, Иран, Турция и Сирия е отложена за началото на май

Срещата на външните министри на Руската федерация, Иран, Турция и Сирия е отложена за началото на май

Автор
BLACKSEA-CASPIA

Александър Ефимов е подчертал, че Москва продължава да полага усилия за провеждане на четиристранната среща, а също така е отбелязал, че всички въпроси между страните не могат да бъдат решени в рамките на един или на ограничен брой кръгове преговори. На снимката: На 10 юни 2021 година на планината Джебел Ас-Сейида, близо до наблюдателния пункт Мащал Хилю в провинция Тартус се е състояла тържествена церемония за откриването на „Руско – Сирийски парк на мира“. Участие в тържествената церемония е взел посланикът на Руската федерация в Сирия – Александър Ефимов.

Фото: syria.mid.ru

Срещата на министрите на външните работи на Русия, Иран, Турция и Сирия е отложена за началото на май. Това е съобщил в неделя посланикът на Руската федерация (РФ) в Дамаск – Александър Ефимов в интервю за вестник „Al Watan“.

„Срещата, която беше запланувана за понеделник (10 април 2023) е отложена за началото на месец май“, е казал той. Между заинтересуваните страни продължават контактите и консултациите за постигане на положителни резултати по въпроса“.

Ефимов е подчертал, че Москва продължава да полага усилия за провеждане на четиристранната среща, а също така е отбелязал, че всички въпроси между страните не могат да бъдат решени в рамките на един или на ограничен брой кръгове преговори.

„Това е дълъг път, но ние стъпка по стъпка се движим в тази посока“, е казал дипломатът.

Източник: https://www.trend.az/world/turkey/3732948.html