Вячеслав Володин е предложил на председателя на Меджлиса на Иран да участва в конференция по борбата с тероризма

Вячеслав Володин е предложил на председателя на Меджлиса на Иран да участва в конференция по борбата с тероризма

Автор
BLACKSEA-CASPIA

Председателят на Държавната Дума на Руската федерация – Вячеслав Володин: Отношенията между Русия и Иран се развиват „по целия периметър“, за парламентите на двете страни е „крайно важно да търсят все повече нови и нови формати на сътрудничество, да задълбочават взаимодействието си в рамките на парламентарните комуникации“.

Снимка: Държавна Дума на Руската федерация

Председателят на Държавната Дума на Руската федерация – Вячеслав Володин е поканил председателя на Събранието на ислямския съвет на Иран (Меджлиса) – Мохаммад Багер Галибаф да вземе участие в конференция на председатели на парламенти за противодействието на тероризма и за укрепване на регионалното взаимодействия, която ще се проведе през месец април в Москва, съобщава ТАСС.

„Ние очакваме Вашето участие в конференцията на председатели на парламенти за противодействие на тероризма и за укрепване на регионалното взаимодействие. […] Надяваме се, че ще намерите време в графика си, за да вземете участие в тази конференция в Москва през април“, е отбелязал Володин по време на срещата си с Галибаф в Техеран. Председателят на Държавната Дума е напомнил, че в конференцията ще вземат участие също така Китай, Пакистан и Турция.

Той е добавил, че отношенията между Русия и Иран се развиват „по целия периметър“, за парламентите на двете страни е „крайно важно да търсят все повече нови и нови формати на сътрудничество, да задълбочават взаимодействието си в рамките на парламентарните комуникации“.

„2023 е много напрегната година, наситена със събития в рамките на нашия общ дневен ред, затова се надявам, че ще изминем този път, като се срещаме по-често, като обсъждаме [възникващите] въпроси и най-главното – като вземаме решения в интерес на нашите граждани и страни“, подчертал е Володин.

На свой ред, Галибаф е потвърдил, че ще участва в конференцията.

Председателят на Държавната Дума се намира в столицата на Иран на официално посещение, в рамките на което протича и третото заседание на комисията по сътрудничеството между Държавната Дума и Меджлиса на Иран. Предишното заседание на комисията се състоя през месец януари 2020 година.

Източник: https://www.trend.az/iran/politics/3698780.html