Путин не иска Ердоган да стане миротворец и да усили регионалното си влияние. Той мечтае Байдън да го помоли за преговори

Автор
ВАДИМ ДЕНИСЕНКО

Путин не иска Ердоган да стане миротворец и да усили регионалното си влияние. Той мечтае Байдън да го помоли за преговори

Вадим Денисенко: Путин не иска Ердоган да стане миротворец и да усили регионалното си влияние. И той мечтае Байдън да го помоли за преговори.

Снимка: dsnews.ua

Преговори с руснаците в момента са невъзможни.

Вчерашният опит на Ердоган да проведе тристранни преговори с Путин и Зеленски беше правилен сам по себе си, но невъзможен от гледна точка на руснаците. Работата е там, че За всичките 22 години на своето пребиваване във властта, Путин използва само един прийом в преговорите – да вдига залозите.

Путин вдигна залозите, като каза, че ще разблокира украинските пристанища ако свалят санкциите от него. И сега той играе следната игра: няма война, а има глад заради санкциите. Затова в тази игра, преговори с Украйна просто не се вписват.

Има още един аспект, който малко хора разбират: струва ми се, че Путин не иска Ердоган да стане миротворец и да усили регионалното си влияние. И той мечтае Байдън да го помоли за преговори.

Затова, не бива да се утешаваме с илюзии, че Путин е готов за преговори. Към днешна дата той няма намерение да ходи на каквито и да са преговори.

Източник: Vadym Denysenko/Facebook
Вадим Денисенко e бивш депутат във Върховната Рада, изпълнителен директор на Украинския институт за бъдещето